#

Shamanistic Practices

ЕЖЕГОДЕН ШАМАНСКИ СЕМИНАР

По дефиниция Шаман е свещеник или жрец, който използва магия с цел да лекува болните, да вижда бъдещето, да контролира събития. Посветеният шаман знае най-вече как да “улови” себе си. СИЛАТА на шаманските практики може да отключи индивидуална трансформация, да доведе до дълбоки осъзнавания и да промени цялостно начина по който гледаме на събитията в живота ни и заобикалящият ни свят. 

Представете си, че можем да видим корените на илюзията за “отделеност” и да си спомним, че всички сме вплетени в космическа мрежа. Да се сдобием с трансформационни преживявания, които събуждат интуитивните ни способности и ни дават възможност да действаме по добър начин. Да преодолеем ограниченията във времето и пространството и да изпитаме мъдростта на старейшините от древните култури.  

Шаманските ритуали, церемонии и традиции представляват първите духовни преживявания на човечеството. Това е светоглед - начин да се живее в хармония с духовете на природата. Шаманът е свързан психически във Вселената и разполага с впечатляващи техники, интуитивни методи за постигане на много специален вид преживяване - пътуване до дълбочината на нашия вътрешен космос. Чрез тези видове мистични срещи се стремим да се свържем отново с нашите корени, като намерим духовен баланс и разберем мястото си във Вселената.

  

Семинарът обхваща:  Магически инструменти:

     ➢ Шамански ритуали за работа с пространството, определяне на „духът на мястото“, откриване и създаване на „място на силата“, магически кръг. Ритуал за разпръскване на негативната атмосфера.

     ➢ Мате церемония, какво е Йерба мате, как се приема и споделя

     ➢ Ритуал за изчистване на енергийното тяло от замърсявания и привързаности със силата на елементите – дърво огън, вода, земя.

     ➢ Ритуал за освобождаване. Ритуал за ново начало. Ритуал за създаване на чувство на принадлежност.

     ➢ Подготовка и съхранение на жива вода, Защита по време на сън

Това е един изцяло различен семинар, който се случва само веднъж в годината- в края на юни близо денят на Лятното слънцестоене-  най-дългият ден в годината, изпълнен с надежда и вяра в добрите сили на природата, ден за прозрения и равносметка. В нощта на умиращото и възраждащото се слънце, е апогеят на лечебната сила на растенията. Време на билярки и магьосници, когато всяка билка добива целебна сила, всяка магия хваща и всяко гадание се сбъдва. Тогава слънцето се къпе във водоизточниците и прави водата лековита.

  

Този семинар е отворен за всички. За участие в него не се изискват предварителни знания или умения. 

Кога: всяка година в края на м. юни. За актуална информация, следете календара на сайта ни. 

Къде: на открито, на поляна, близичко до София. Мястото се съобщава на всички записани два дни преди семинара.

Водещи: Росица Георгиева, Ивелина Нинова

Цена: 190 лв.

Learn more
#
Shamanistic Practices